banner ecoest fin

S.C.A.I.

Proiectul "€œS.C.A.I.” a fost inițiat de către Uniunea Italiană Sportul pentru Toți (U.I.S.P.) a€“Filiala Settimo Cirie (Torino) și a promovat în rândul participanților ce au reprezentat organizații profesionale și nu numai din Italia, Bulgaria, Letonia, Turcia și România, sportul ca mijloc de integrare a grupurilor defavorizate și implicare activă. Acest proiect a fost derulat în cadrul programului european Grundtvig, adresat adulților. 

Proiectul 

În calitatea de membră a A.J.S.P.T. Ilfov aceasta a inclus în echipă și reprezentanți ai A.J.S.P.T. Ilfov, D.S.Ilfov și F.R.S.P.T. Echipa noastră a fost formată din doi reprezentanți ai A.E.S.T., doi ai A.J.S.P.T. Ilfov, doi ai F.R.S.P.T. și unul al D.S.Ilfov. Participanții au fost implicați într-o serie de activități SPT, seminarii și work-shop-uri (a se vedea programul atașat) pe tema incluziunii sociale a grupurilor defavorizate (bătrâni, copii cu handicap) printr-o abordare activă. Acestea au avut ca scop prezentarea unor bune practici aplicate la nivelul Uniunii Italiene Sportul pentru Toți. 

Condițiile organizatorice: 

  1. Seminariile și work-shop-urile au fost susținute de către specialiști sau membri ai organizațiilor implicate în activități de acest gen: Fabrizia Lovarini și Jacopo Sânt a€“voluntari în cadrul UISP Settimo Cirie-, Elena Caselin a€“profesor la Universitatea din torino-, Ermanno Pizzoglio a€“membru UISP implicat în activități de dezvoltare durabilă și ajutorare a localnicilor dintr-un sat montan din Anzii bolivieni-, Emilia Markova și Lucia Veleva a€“specializate în ajutorarea copiilor cu handicap prin terapie cu ajutorul cailor-, Mihai Androhovici a€“membru al Federației Române Sportul pentru Toți; 
  2. Baza sportivă și echipamentul sportiv necesar desfășurării turneului de bowling a fost asigurat de către organizatori, în timp ce ședințele de aquagim și biodans s-au desfășurat într-una dintre bazele sportive ale U.I.S.P. din Borgaro, echipamentul fiind asigurat de către participanți; 
  3. Ședințele de aquagim și biodans au fost conduse de instructori autorizați, membri U.I.S.P. 
  4. Participanții au primit din partea organizatorilor tricouri, șepci și hanorace din fâș cu însemnele UISP și ale proiectului. 
  5. Programul de agrementare a timpului liber a constat în organizarea unor excursii în stațiunea turistică de pe malul Lago Maggiore și în orașul Torino, vizitându-se următoarele obiective: satul și stadionul olimpic (Torino 2006), muzeul cinematografiei, muzeul muntelui, Molle Antoneliana, Palazzo Regale, Palazzo di Madamă și burgul medieval; 

 În ultima zi a stagiului, în cadrul ședinței de evaluare a proiectului, participanților le-au fost acordate certificate individuale de participare. 

 S-a desfășurat în perioada 17-23.04.2010, în localitățile Castelletto Ticino (lângă Milano) și Borgaro (lângă Torino), la activitățile programate find invitată să participe ca partener și Asociația „Ecologie-Sport-Turism”. 

  

TipărireEmail