banner ecoest fin

Click Italia

Curs de formare internaţional- cunostiințe creative dobândite prin imagini şi fotografie 

Asociaţia noastră este parteneră în proiectul ”CLICK! Creative Learning through Images and Camera Knowledge” – Cunostiințe creative dobândite prin imagini şi fotografie – curs de formare internațional.

Între 10 și 18 octombrie 2013, 26 de participanți din 11 țări europene au participat, în Cagliari (Sardinia, Italia), la un curs de formare pe tema fotografiei și activității tinerilor, organizat de Associazione Interculturale NUR și finanțat printr-o subvenție de programul Comisiei Europene, ”Youth in Action”.

Într-o perioadă în care sute de milioane de fotografii sunt făcute în fiecare zi de pe smart phone-uri și încărcate fără nicio selecție pe platformele de socializare, organizatorii au dorit să evidențieze mai puternic forța unor imagini. Cursul a avut ca scop oferirea unui set de instrumente pentru promovarea unei mai bune înțelegeri a fotografiei, a ceea ce înseamnă cu adevărat cultura imaginii și mijloacele de comunicare, dar și idei practice legate de folosirea fotografiei de înaltă performanță pentru a implica tinerii în activitățile și campaniile sociale ale ONG-urilor.

Tematica proiectului acopera informații privind cunoașterea aparatului fotografic reflex și potențialului acestuia până la tehnici de fotografiere a unor subiecte specifice precum cerul pe timp de noapte (lună și stele), răsărituri de soare în oraș și pe plajă, fotografie de stradă, portrete, etc. De asemenea atinge și problemele de confidențialitate, post-procesarea fotografiilor digitale, cum se organizează o campanie și un concurs de fotografie, dar și expoziții reale și online.

 

TipărireEmail