banner ecoest fin

A.R.I.E.S

Proectul "€œA.R.I.E.S.” - Against Racism in Europe Through Sport - a fost inițiat de către Uniunea Italiană Sportul pentru Toți (U.I.S.P.) și promovează în rândul tinerilor membri ai unor ONG-uri din Italia, Bulgaria și România, sportul ca mijloc de prevenire a atitudinilor rasiste și încurajare a unei atitudini de toleranță și antidiscriminatorii. 

Primul modul s-a desfășurat în perioada 02-07.04.2009, în Comitatul Teritorial Cirie Settimo Chivasso de lângă Torino, la care au participat 10 dintre membrii Asociației „Ecologie-Sport-Turism” și 4 instructori și animatori SPT din cadrul Asociației Județene Sportul pentru Toți Ilfov. 

Participanții au fost implicați într-o serie de activități SPT și seminarii pe tema combaterii rasismului prin sport, urmând ca ulterior să pună în practică, în cadrul a doua module derulate în România, în octombrie 2009 și aprilie 2010, know-how-ul însușit. 

Al doilea modul, primul dintre cele două planificate a se desfășura în România, a fost organizat de către A.E.S.T. în parteneriat cu A.J.S.P.T. Ilfov, cu sprijinul Federației Române Sportul pentru Toți și Direcției pentru Sport a județului Ilfov. 

Din echipa de proiect au făcut parte animatorii SPT participanți la stagiul din Italia, precum și profesori din liceele implicate în proiect. 

În perioada 02-04.10.2009 au fost organizate următoarele activități:  

  • Al treilea modul, ultimul dintre cele două ce au
  • fost planificate a se desfășura în România, a fost organizat de către A.E.S.T. în parteneriat cu A.J. S.P.T. Ilfov și cu sprijinul D.S.Ilfov. seminar cu tematica proiectului derulat la Casă Corpului Didactic a Județului Ilfov din localitatea Branesti, la care au participat circa 50 de elevi și profesori din Colegiile Tehnice „C. Nenitescu”, „M. Bravu”, „H. Coanda” și „Media”, Liceul Teoretic „E. Lovinescu” și Liceul Economic „C. Kiritescu” din București, Liceul Teoretic „T. Lalescu” și Colegiul Silvic „Th. Pietraru” din Branesti, Liceul Teoretic „I. Petrus” din Otopeni.
  • turneu de mini-fotbal și rugby tag, derulat în Sala de sport a localității Otopeni, la care au participat 8 echipe mixte formate din cei 50 de elevi și profesori implicați în acest proiect.
  • concurs de alpinism și drumeție montană în Parcul Național Piatră Craiului 

În data de 15.05.2010 au fost organizate următoarele activități, la care au participat 40 de elevi și profesori din Colegiul Tehnic „Media”, Liceul Teoretic „E. Lovinescu” și Liceul Economic „C. Kiritescu” din București, Liceul Teoretic „T. Lalescu” și Colegiul Silvic „Th. Pietraru” din Branesti, Liceul Teoretic „I. Petrus” din Otopeni și Liceul Teoretic „M. Kogalniceanu” din Snagov: 

  • seminar cu tematica proiectului, în Liceul Teoretic „M. Kogalniceanu” din localitatea Snagov; 
  • turneu de volei în sala de sport din localitatea Ghermanesti;
  • turneu de bowling la baza sportivă de lângă stadionul din Snagov. 

TipărireEmail